fbpx
Сьогодні
09:23 08 Вер 2019

Гончарук назвав 5 своїх основних задач на посаді прем'єра

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук сподівається побачити Україну за підсумками роботи свого уряду зі зростанням економіки хоча б на 7%

Про це передає НВ.

Гончарук назвав 5 своїх основних завдань. Зокрема:

  1. Зростання ВВП у перший рік на 5%, а протягом наступних чотирьох — щонайменше на 7%, що призведе до створення 1 млн робочих місць у наступні п'ять років.
  2. Розвиток інфраструктури та зв'язку: відновлення 24 тис. км доріг, 15 аеропортів і п'яти морських портів, запуск внутрішніх водних шляхів, покриття території України швидкісним інтернетом.
  3. Забезпечення українців високим прожитковим мінімумом, який врахує витрати, у тому числі на комунальні послуги. "На те, що зараз називають прожитковим мінімумом, вижити неможливо. А якщо вижити на це неможливо, то це вже не прожитковий мінімум. Плюс ми будемо працювати над тим, щоб цифри в платіжках зменшилися", — обіцяє прем'єр.
  4. Суттєве зменшення шкідливих викидів. "Екологічне питання у нас точно в пріоритеті. Потрібно підтримувати розвиток відновлюваної енергетики та скорочувати енерговитрати. Потрібні інвестиції в комплексну систему енергетичної та екологічної ефективності", — зазначає Гончарук.
  5. Держава у смартфоні. 2020-й рік буде роком цифровізації країни. З 1 жовтня 2019-го уряд вже планує відмовитися від паперового документообігу між державними органами влади.

"До кінця цього року  ми плануємо завершити повну інвентаризацію країни", – підсумував голова кабміну.

Читайте також:

📌 Нові міністри України: хто всі ці люди

📌 Олексій Гончарук: що відомо про наймолодшого в історії прем'єр-міністра в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: