fbpx
Сьогодні
Фото 21:44 07 Вер 2019

"Вбивці Гандзюк на свободі": Українські вболівальники на матчі у Литві розгорнули банер до Зеленського

Збірна України грала матч кваліфікації Євро-2020 проти Литви. На матчі у Вільнюсі українці розтягнули банер-звернення до президента України Володимира Зеленського.

Загалом на матч Литва – Україна очікувалося близько тисячі вболівальників. При тому, що стадіон у Вільнюсі вміщає лише п'ять тисяч глядачів.

вболівальники

Фото Reuters

У першому таймі українські вболівальники розгорнули банер литовською мовою. Том є звернення до президента України Володимира Зеленського, де вболівальники спитали у нього, як просувається у розслідування вбивства Каті Гандзюк. Одну зі сторін банера тримає волонтер та активіст Роман Синіцин.

На сторінці ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" активісти опублікували звернення до Зеленського:

"Пане Зеленський, сьогодні на стадіоні в Литві з вами знову говорять футбольні фанати. Надпис на банері: "Зеленський, весь світ знає, що вбивці Гандзюк на свободі". Це не пусті слова. Це правда. Світ знає.
Замовники вбивства Каті на свободі. Більше того, вони теж на футбольних стадіонах. Один з них сьогодні прямо тут, на стадіоні у Вільнюсі – його помітили місцеві і передали нам.
Раніше на футболі зустрічали іншого організатора вбивства Гандзюк, який разом зі своїм адвокатом брехав, що не в змозі свідчити на суді через поганий стан здоров`я.
Це ганьба для вас.
Сьогодні у вас повнота влади, щоб посадити замовників Гандзюк. Слідство СБУ – ваше; Процесуальне керівництво – ваше. У МВС – ваш тимчасовий незамінний міністр, за якого справу Гандзюк ганебно злили. В Раді – ваша більшість, яка може створити ТСК і контролювати ваших же силовиків, щоб вбивства активістів лишилися в епосі ваших попередників.
Разом зі всією Україною ми святкуємо повернення наших моряків і полонених додому.
Але не забуваємо, що вони повернулись в Україну, яку ще потрібно змінювати, в якій досі потрібно боротись за справедливість, в якій досі на свободі замовники десятків нападів на активних громадян.
Пане Президенте, не змарнуйте свій шанс встановити справедливість для всіх".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: