fbpx
Сьогодні
13:36 06 Вер 2019

В окупованому Криму на місці мусульманського кладовища будують водогін

Фото mtot.gov.ua

В окупованому Криму на місці стародавнього мусульманського кладовища проводять будівельні роботи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"На місці мусульманського поховання у зниклому с. Унгут Кіровського району тимчасово окупованого Криму проводяться будівельні роботи, пов'язані з прокладанням водогону з північних районів Криму в Керч. Ймовірно, що у ході підготовчих робіт до прокладення водогону на місці поховання проводяться "археологічні розкопки", при цьому мусульманські поховання окупаційна влада намагається представити як "древньо-скіфські захоронення", – йдеться у повідомленні.

Місцеві мешканці звернулися до органів окупаційної адміністрації з вимогою обійти кладовище під час спорудження водогону. Однак, окупаційна адміністрація РФ в Криму послідовно намагається наростити обсяги водозабору з місцевих джерел.

Поза тим, це створює серйозні довготривалі ризики для екології Криму. На даний момент вже спостерігаються негативні наслідки нарощування обсягів водозбору: погіршення якості підземних вод та засолення ґрунтів.

"МТОТ заявляє про неприпустимість руйнування поховань, культових об'єктів, об'єктів історичної спадщини на тимчасово окупованій території України. Неспроможність держави-окупанта забезпечити базові потреби населення не може бути виправданням подібного варварства", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: