fbpx
Сьогодні
16:33 06 Вер 2019

У ГПУ підтвердили оголошення підозри колишнім депутатам від Опоблоку

У Генеральній прокуратурі України підтвердили оголошення підозри колишнім депутатам Верховної Ради від Опоблоку Олександру Вілкулу та Дмитру Колєснікову.

Про це Радіо Свобода сказали у прес-службі ГПУ, коментуючи повідомлення прокурора Юрія Луценка.

У той же час на сайті відомства прізвища екс-нардепів не вказані, а лише зазначається, що одним з фігурантів є колишній голова Дніпропетровської ОДА, чиї зловживання протягом 2011−2012 років завдали збитків на понад 12 млн гривень.

У цей час главою області був Олександр Вілкул.

Що стосується Колєснікова, то його підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна України

За даними слідства, його дії у 2012 році призвели до відчуження виробничого і лабораторно-побутового корпусу Держпідприємства Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості імені Осади у Дніпрі.

При цьому даний інститут має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, і не підлягає приватизації, відчуженню чи вилученню.

Він є єдиним на території України підприємством, яке займалося виробництвом стволів реактивних систем залпового вогню Град, Смерч і Ураган, а також систем охолодження головок ракет із самонаведенням.

Раніше колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-нардепам "Опозиційного блоку" Олександру Вілкулу і Дмитру Колєснікову оголосили підозри та почали процедуру розшуку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: