fbpx
Сьогодні
21:17 06 Вер 2019

Очільниця МінТОТ пояснила, чого чекати пенсіонерам в ОРДЛО

Міністрерка у справах ветеранів Оксана Коляда заявила, що Україна не має фінансувати терористів, але має забезпечити права пенсіонерів.

Про це голова Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда сказала в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

"Ми говорили з достатньою кількістю експертів про те, що головна проблема – прив'язка виплат до довідки про ВПО, це змушує людей з окупованих територій постійно приїжджати сюди для отримання певних послуг. Від цього страждають фізично неповносправні люди. Для себе я визначила, що це серйозна проблема", – зазначила Коляда.

Вона також додала, що це не йде в розріз з ідеєю про нефінансування терористів.

"Ми не маємо фінансувати терористів, але маємо забезпечити права пенсіонерів, які навіть з огляду на хворобу не можуть приїхати на підконтрольні території. Треба знаходити механізми за допомогою міжнародних організацій. Мені казали, що Червоний Хрест пропонував свою допомогу у доступі до цих територій. Ми також будемо працювати, шукати ці шляхи і механізми", – підкреслила міністр.

Зазначимо, що Мінветеранів і Міноборони будуть мати спільний офіс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: