fbpx
Сьогодні
22:07 06 Вер 2019

Касько розповів, як реформуватиме прокуратуру

Перший заступник генпрокурора Віталій Касько має намір займатися реформуванням прокуратури.

Про це він повідомив в коментарі Укрінформу.

"Реформуванням прокуратури, якщо буде політична воля", – сказав Касько, відповідаючи на питання, на чому зосередиться у Генпрокуратурі України.

"Наскільки я розумію, вона (політична воля – ред.) є і у Президента, і у генерального прокурора, використати цю можливість привести її (прокуратуру – ред.) до ладу, щоб вона нарешті почала працювати відповідно до європейських стандартів", – додав він.

На думку посадовця, прокуратура не має займатися розслідуванням кримінальних справ і "перетягувати на себе ковдру у цивільно-правовій сфері".

"Я про це говорив з генпрокурором, і він абсолютно підтримує ідею типової європейської прокуратури, яка буде подобатися суспільству, яке знатиме, що прокуратура виконує роботу щодо захисту доброчесного громадянина і покарання винного", – зазначив він.

Водночас Касько додав, що наразі не знає іще переліку своїх обов'язків у прокуратурі.

"Немає розподілу. Поки що виконую доручення генпрокурора. Він мене попросив прийти на Антикорупційний комітет парламенту, оскільки я готував проєкт закону про цивільну конфіскацію і повернення статті Кримінального кодексу про запровадження відповідальності за незаконне збагачення", – сказав він.

Касько не виключає, що у подальшому куруватиме міжнародно-правове співробітництво у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, Касько став першим заступником Рябошапки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: