fbpx
Сьогодні
12:27 06 Вер 2019

"Голос" пропонує лишити попередній поріг незаконного збагачення

Депутати фракції "Голосу" у Верховній Раді зареєстрували альтернативний законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Про це повідомив прес-центр партії у Фейсбуці.

На відміну від президентського проекту, який у 15 разів збільшує виведену з-під кримінальної відповідальності вартість незаконно набутих активів (14,4 млн грн), законопроект "Голосу", як обіцяють у фракції, повертає цей поріг до рівня 3 мільйонів гривень.

"Задекларувавши намір повернути кримінальне покарання за незаконне збагачення, команда президента водночас у своєму законопроекті №1031 підняла цей поріг до 15000 неоподаткованих мінімумів — це 14,4 млн гривень (близько 580 тис. доларів). Тобто, якщо закон буде прийнято в такому вигляді, корумповані посадові особи зможуть користуватись незаконно набутими активами — речами, квартирами чи елітними авто — в 100 разів дорожчими за свій офіційний дохід без жодної кримінальної відповідальності", – пояснюють свою ініціативу у фракції.

"Якщо сума порогу за незаконне збагачення не буде знижена, це не повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а "розвод" парламенту і виборців", — наголосила Олександра Устінова, нардеп від "Голосу".

Нагадаємо, під час минулої сесії парламенту Верховна Рада прийняла рішення зменшити кількість депутатів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: