fbpx
Сьогодні
14:23 06 Вер 2019

Главу НАБУ оштрафували за незадекларований відпочинок

Ситник Артем, фото "Обозреватель"

Сарненський районний суд визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час відпочинку в Рівненській області та присудив штраф у розмірі 3 400 гривень.

Про це повідомив його адвокат Владислав Кіча, пише Lb.ua.

"Рішення суду притягнуте за вуха і за формою і по суті. Визнали винним і присудили штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів", – сказав він.

За його словами, захист обов'язково подасть апеляцію на це рішення.

Голові НАБУ закинули недекларування елітного відпочинку, який йому оплачували треті особи. Згідно зі свідченнями свідка у справі, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав в мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області п'ять разів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що "за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити чималу суму готівкою".

Ситник заявляв, що не визнає провину в адміністративному порушенні.

Він звинувачувався в порушенні встановленого законом обмеження для держслужбовців при отриманні подарунків. Зазначена стаття (ст. 172-5 Кодексу про адмінпорушення) передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка (1 700 – 3 400 гривень).

Нагадаємо, Артем Ситник посідає 25 місце у рейтингу найвпливовіших людей України за версією журналу НВ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: