“Жорсткий” Brexit не відбудеться: парламент Британії заборонив вихід із ЄС без угоди

Депутати британської Палати громад у ніч на четвер підтримали законопроєкт, який блокує можливість провести Brexit без угоди 31 жовтня.

Про це повідомляє BBC.

"У ніч із середи на четвер законопроект, який блокує для британського прем'єра Бориса Джонсона можливість вивести країну з ЄС без угоди 31 жовтня цього року, був схвалений Палатою громад Великої Британії", – йдеться в повідомленні.

Проте цей законопроект ще мусить пройти процедуру схвалення Палатою лордів у п'ятницю. Якщо ж члени цієї палати внесуть до документа свої поправки, потрібно буде їх схвалення Палатою громад. Документ може стати діючим законом уже в понеділок.

Цей законопроект передбачає, що прем'єр-міністру доведеться до 19 жовтня або затвердити угоду в парламенті, або отримати від депутатів згоду на вихід без угоди. Після закінчення цього терміну йому доведеться подати запит на відтермінування виходу Великобританії до 31 січня 2020 року.

Незвичайним є те, що документ передбачає формулювання листа, який Джонсон повинен буде написати президенту Європейської Ради. Якщо ЄС відповість, запропонувавши іншу дату, у прем'єр-міністра буде два дні, щоб прийняти цю пропозицію. За цей час депутати – не уряд – матимуть можливість відхилити цю дату.

Законопроект також вимагає від міністрів звітування перед Палатою громад протягом наступних кількох місяців, потенційно надаючи більше можливостей взяти під контроль порядок денний.

Раніше британський парламент відхилив пропозицію Джонсона про дострокові вибори.

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.