fbpx
Сьогодні
17:33 05 Вер 2019

Зеленський пояснив, чому ветував закон про хімічну кастрацію педофілів

5 вересня президент України Володимир Зеленський пояснив, чому повернув закон про примусову хімічну кастрацію педофілів до Верховної Ради без підпису.

Про це повідомляє видання НВ.

Зеленський вказав на те, що ухвалений закон суперечить Конституції України та закону Про захист персональних даних.

Крім того, згідно з поправками президента, передбачене законом введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили сексуальний злочин проти неповнолітньої дитини, незалежно від наявності протипоказань, може призвести до погіршення стану здоров'я чи навіть передчасної смерті засудженого.

"Відтак матиме місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)", – заявив Зеленський.

Поза тим, іншу норму закону про створення публічного реєстру педофілів можуть розцінити як втручання у приватне життя особи, яка відбула покарання.

"Законом Про захист персональних даних забороняється обробка персональних даних, зокрема, про засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних особи", – йдеться у документі, який направив президент.

Нагадаємо, що Зеленський ветував ухвалений парламентом попереднього скликання закон про відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх, який передбачає примусову хімічну кастрацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: