fbpx
Сьогодні
15:49 05 Вер 2019

Зеленський пояснив, чому не підтримав закон про держпідтримку "Пласту"

Фото Reuters

Президент вважає, що визначення законом "Пласту" як єдиної в Україні національної скаутської організації створює переваги і привілеї для її функціонування і отримання нею державної підтримки, що суперечить принципам Конституції.

Про це йдеться в пояснювальній записці президента, опублікованій на сайті Ради.

"Аналіз змісту наведених положень закону свідчить про визначення "Пласту" – національної скаутської організації України як єдиної в Україні скаутської громадської організації, принципів її функціонування і надання їй державної підтримки. Між тим, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій, наразі в Україні зареєстровано низку скаутських організацій", – йдеться в коментарі президента.

Зеленський також вказав, що положення закону про механізми державної підтримки "Пласту" не узгоджуються з ч.2 ст. 95 Конституції України, згідно з якою виключно законом про державний бюджет визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби.

Однак, з огляду на вагомий внесок українського пластового (скаутського) руху в становленні української державності, Зеленський запропонував доопрацювати зазначений закон з метою визначення засад державної підтримки розвитку українського "Пласту".

Нагадаємо, Зеленський ветував закон про державне визнання "Пласту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: