fbpx
Сьогодні
22:26 05 Вер 2019

В Антикорупційному суді заявили про ризики

Верховна Рада має ухвалити закон, який прибере правову невизначеність щодо роботи Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Про це заявив заступник голови суду Євген Крук, передає hromadske.

«Наразі є конфлікт норм, певна невизначеність із підсудністю ВАКС, і вона має бути усунена. Вона може бути усунена як в бік зменшення кількості справ, так і в бік більшої кількості», — сказав він.

Суддя пояснив, що ВАКС має за законом чітко отримати повноваження на розгляд справ або виключно Національного антикорупційного бюро, або й на розгляд інших корупційних справ. У справах НАБУ корупційні суми набагато вищі за інші, додав він.

«Суду можуть залишити близько 200 справ, які розслідує НАБУ, або 3 600 всіх справ, включно з тими, в яких брали участь інші правоохоронні органи. Там суми набагато менші за 500 тисяч», — сказав Крук.

Зазначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура сьогодні скерувала перший обвинувальний акт до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомляє прес-служба САП, обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника генерального директора Державного науково-дослідного та проектного інституту Титану, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального Кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: