У UNIT.City презентували карту ринку маркетингових і рекламних технологій: вражаючі цифри

Інноваційний парк UNIT.City, Інтернет Асоціація України та агенція інновацій Center42 представили перший огляд української MarTech- і AdTech-індустрії. Автори нарахували понад 160 компаній та 5 тисяч співробітників на ринку. В українські MarTech-компанії за весь час було інвестовано близько $130 млн (дані тільки по відкритим публічним угодам).

Ринок праці та бізнес-моделі

65% компаній мають у своєму штаті менше 40 співробітників. Приблизно 25% всіх фахівців працюють в трьох компаніях: Depositphotos, Terrasoft та MGID.

Найбільш популярна бізнес-модель – SaaS (52%). Майже 77% компаній працюють в B2B-сегменті. 68,4% R&D-центрів знаходиться в Києві. Велику частину доходу компаніям приносить український ринок (39%). За ним слідує ринок США (17%).

«У 2011 році в світі налічувалося всього близько 150 MarTech-стартапів. Зараз їх понад 7 тисяч, зростання триває. Очевидно, що реклама, в тому чи іншому вигляді, буде в тренді завжди, – каже Макс Яковер, СЕО та керівний партнер UNIT.City. – Я рекомендую кожному великому бізнесу, який зацікавлений в діджиталізаціі й розвитку, ознайомитися із картою ринку й сервісами, які надають та розробляють українські компанії».

За словами Кирила Мазура, СЕО Center42, огляд та карта повинні стати прикладними інструментами, якими зможуть користуватися потенційні замовники маркетингових послуг, локальні й міжнародні інвестори, агенції, маркетингові команди корпорацій та інші гравці ринку.

Партнерами проекту також виступили компанії Adtelligent, BRISE Capital, ESKIMI, YouScan, Dentsu Aegis Network Ukraine, Sigma та BKP. Детальніше ознайомитися з результатами дослідження можна за посиланням.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент США у передвиборчий період планує зменшити увагу до України, – ЗМІ

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден у передвиборчій риториці не буде акцентувати на питанні підтримки… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Україна має право використовувати зброю Британії по цілях у рф, – Кемерон

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон пообіцяв у четвер три мільярди фунтів стерлінгів ($3,74… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Українські захисники знищили ще майже 1300 окупантів та 58 артсистем

Минулої доби, 2 травня Сили оборони ліквідували ще понад 1200 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку війська ЗСУ відбили 50 атак противника

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 50 атак окупантів. Загалом на фронті протягом останньої доби… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.