fbpx
Сьогодні
17:19 05 Вер 2019

Супрун заявила, що нова глава МОЗ втрачає час пацієнтів

Екс-глава МОЗ Уляна Супрун відреагувала на заяву нового міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької про легалізацію медичного канабісу.

«Міністр охорони здоров'я озвучила тезу, що для запуску цього процесу необхідно розробити новий законопроект. Хоча насправді вже все зроблено», – написала Супрун в Facebook.

Вона пояснила, що існує проект постанови Кабміну Про внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Він регулює використання медичного канабіс.

«Його потрібно тільки прийняти. Розробка нового законопроекту – це втрачений час для пацієнтів, які потребують таких препаратах для лікування. А це – близько двох мільйонів українців», – додала екс-глава МОЗ.

Супрун зазначила, що постановою пропонується внести зміни до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Канабіс і його похідні будуть перенесені з переліку речовин, обіг яких заборонено, в перелік, обіг яких обмежено. Це означає, що виробництво і поширення ліків з канабісу стануть можливими в Україні. Але вони будуть суворо контролюватися.

За словами попередниці Скалецької, проект постанови має всі необхідні узгодження, в тому числі схвалений на урядовому комітеті. На останньому засіданні Кабміну Володимира Гройсмана він був заблокований через зауваження МВС.

Супрун наголосила, що легалізація використання каннабіса в медичних і наукових цілях не означає, що речовина стане доступною для всіх, або ж збільшиться кількість наркозалежних.

«Такі ліки будуть видавати тільки рецептурно і під наглядом лікаря. У той же час мова не йде тільки про куріння медичного канабісу. Є різні способи споживання канабіноїдів: масла, таблетки, мазі, вапоризация», – резюмувала вона.

Раніше Супрун анонсувала своє повернення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: