fbpx
Сьогодні
18:08 05 Вер 2019

СБУ знову обшукує "АрселорМіттал"

Працівники Служби безпеки України 5 вересня повернулися до компанії «АрселорМіттал» Кривий Ріг» для проведення перевірок.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Наразі СБУ проводить перевірки агломераційної фабрики метвиробництва.

«Правоохоронці спільно з фахівцями обласної екологічної інспекції проводять вимірювання на стаціонарних джерелах викидів. Підприємство із свого боку створює усі умови для представників СБУ, яка продовжує розслідування кримінальної справи за статтею 441 Кримінального кодексу України («Екоцид»)», — йдеться у прес-релізі «АрселорМіттал».

У компанії також повідомили, що з позаплановою перевіркою на об'єкті підприємства прийшли представники Державної інспекції з ядерного регулювання, однак їм у перевірці відмовили. Причиною відмови у доступі до підприємства стало те, що підставою для перевірки став лист СБУ, який Державна інспекція пред'явити відмовилася. Також у компанії вважають, що аналогічну перевірку радіації вже проводили та порушень не виявили.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» продовжить стежити за розвитком подій і інформувати українські та міжнародні ЗМІ про тиск на найбільше гірничо-металургійне підприємство України з боку державних органів влади усіх рівнів», — додали у компанії.

Нагадаємо, Зеленський звинуватив АрселорМіттал у зростанні онкозахворювань у рідному місті.

Дивіться фільм "Рубрики" Кривий Ріг: місто в заводському диму і люди, яким набридло задихатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: