fbpx
Сьогодні
Фото 19:42 05 Вер 2019

У Києві пройшли вже 3 акції щодо NewsOne: бійки, затримання і красномовні плакати

У четвер, п'ятого вересня, загалом декілька сотень людей вийшли з пікетом під будівлю Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, де у цей час відбувалось засідання щодо телеканалу "NewsOne". Представники двох сторін побились та були затримані.

Про це повідомляє INSIDER.

Серед учасників пікету, які виступали за заборону трансляції телеканалу "NewsOne" на території України були представники партії "Демократична сокира" та інші групи активістів.

Спікер ще однієї групи, яка агітувала проти телеканалу, відмовився називати від якої організації вони виступають чи кого вони представляють. Лише повідомив, що "їх лідер" запросив їх сьогодні підтримати інших активістів. Хто їх лідер – також не сказав.

акції щодо NewsOne

Ця група активістів розташувалась на сходинках Нацради обличчям до дороги. З цієї сторони лунали пісні українською мовою та гімн України. В паузах між музикою виступаючі кілька разів наголосили, що "NewsOne" належить куму президента Росії Володимиру Путіну Віктору Медведчуку, та що канал веде антиукраїнську діяльність.

Трохи згодом члени партії "Демсокира" розгорнули великий стенд, на якому була зображена героїня серіалу "Гра престолів" Арья Старк та список, де були вказані країни, назви ЗМІ та прізвища тих людей та ЗМІ, які, на думку активістів, не мають право вести свою діяльність в Україні. У "Грі престалів" Арья Старк складала список людей, яких вона планувала вбити, щоб помститись за криваві злочини та зради. Більшість з присутніх "демсокирівців" тримали в руках прапори своєї партії.

акції щодо NewsOne

Навпроти критиків телеканалу стояли люди, які виступали за те, щоб "NewsOne" залишили в спокої. Вони тримали в руках плакати, на яких було написано: "Ньюзван – єдиний незалежний", "Ми хочемо знати правду. Руки геть від Ньюзвану!", "Не дамо закрити Ньюзван" та інші написи у підтримку каналу.

Однак, будь-які спроби дізнатися мотиви підтримки телеканалу у цієї групи протестуючих виявились марними. Кожен другий відповідав, що не хоче давати коментарі, і що усе написано на плакаті.

Також не вдалося з'ясувати, хто був зображений на фото поруч з написом "обличчя цензури". Лише один чоловік не дуже впевнено відповів, що зображений на фото член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський – це "якийсь заступник міністра".

акції щодо NewsOne

Не обійшлося і без конфліктів. Приблизно, через годину від почтаку акцій з'явився новий плакат – "Дымсокыра пытухы пытра". Його тримав чоловік, який стояв спиною на Нацради та членів пікету проти телеканалу. Через кілька хвилин один з лідерів "Демсокири" Юрій Гудименко дізнався про плакат-антиагітацію його партії та вирішив подивитися на нього ближче. Як тільки він наблизився до чоловіка, який тримав плакат – сталася бійка. Вона продовжувалася недовго, бо в неї одразу втрутились працівники поліції. Вони розвели чоловіків, а на Юрія Гудименко надягнули кайданки. Обох учасників сутички повели до найближчого РУВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: