fbpx
Сьогодні
15:43 05 Вер 2019

Нацрада позивається до суду щодо припинення ліцензії NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позивається до суду щодо припинення ліцензії товариства «Новини 24 години», до якого входить телеканал NewsOne. За рішення проголосували всі члени Нацради одноголосно.

Про це на засіданні Нацради сказала її голова Ольга Герасим'юк повідомляє Радіо Свобода.

На засіданні 5 вересня Нацрада визнала факт «розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті в ефірі каналу». За словами Герасим'юк, такі висловлювання лунали в ефірі каналу з 6 червня по 8 липня 2019 року.

Також Нацрада зафіксувала порушення Закону про телебачення і радіомовлення, зокрема в частині неприпустимості зловживання свободою діяльності та ймовірне зловживання правом на інформацію (прописане в Законі про інформацію).

За висновками регулятора, канал не виконав попередні його рішення, винесені 7 лютого та 12 лютого 2019 року.

Герасим'юк додала, що Нацрада звертається до суду щодо припинення ліцензії товариства. «Я хочу сказати, що ми підкреслюємо, що Національна рада в жодному разі не закриває канал і не відбирає ліцензії. Ми звертаємося до суду, щоб він ухвалив своє рішення, адже справді, надзвичайно складне питання. Це також означає, що канал від сьогодні не припиняє мовлення, просимо, щоб ніхто цим не маніпулював. Він працює, ніхто не втрачає роботу, не виходить на вулицю, поки суд не розгляну цього питання. Вже коли суд розгляне, тоді, відповідно, будуть якісь дії», – пояснила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: