fbpx
Сьогодні
Фото 15:00 05 Вер 2019

У Клевані створюють мурал, схожий на Тунель кохання

У Клевані на Рівненщині працюють над створенням муралу на стіні одного з будинків. Згідно із задумом художника, візуально зелений колір у поєднанні з відтінковим нашаруванням на муралі навіює згадку про Тунель кохання.

Про символіку зображення розповіла Платформа взаємодій "Простір".

клевань мурал тунель кохання

Зазначається, що на муралі зображено дві постаті: фігури неподільні, рівні, які разом утворюють абсолютну гармонію. Вони символізують рівність у стосунках. Глобально ж така форма представлення (а саме чітко окреслені шари кольору) символізує собою етапи боротьби за права жінок. Також авторська каліграфія зображає основні тези ґендерної рівності цілей сталого розвитку.

Наразі робота над муралом на фінальній стадії. Вже скоро жителі Клевані та гості селища зможуть насолоджуватись вуличною творчістю.

клевань мурал тунель кохання

У рамках проекту "Перше Digital-сузір'я муралів на карті України" за підтримки Українського культурного фонду будуть створені цифрові мурали у Дубенському, Рівненському, Здолбунівському районах, м. Луцьк. Загалом 9 муралів.

Довідка

Тунель Кохання — популярний туристичний об'єкт, розташований на відрізку (близько 4 км) залізничної колії, яка веде від селища Клевань до селища Оржів.

Це — зелений тунель у лісовому масиві, утворений через рух потягу до/від деревообробного заводу в Оржеві. На своєму шляху через ліс потяг збиває гілки дерев, кущів. Внаслідок цього утворився щільний коридор точної арочної форми. Тож це — не є дивом природи, а наслідком техногенного впливу потяга.

Завдяки вдалому маркетингу, тунель є місцем паломництва туристів та закоханих. Є ряд повір'їв щодо тунелю та його властивостей. Дехто з молодят саджає тут квіти, які символізують їхні почуття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: