fbpx
Сьогодні
13:49 04 Вер 2019

Ройтбурда звільнили з посади директора Одеського художнього музею

У середу, 4 вересня, Одеська обласна рада звільнила директора Одеського художнього музею, художника Олександра Ройтбурда.

За його звільнення проголосував 51 депутат, передає Думська. Троє були проти, троє утрималися, 25 людей не голосували.

Питання вкотре внесли до порядку денного за пропозицією депутата Олексія Кобильнікова, який заявив, що Ройтбурд нібито ігнорує депутатські запити щодо фінансової діяльності музею.

Проти звільнення Ройтбурда виступила тимчасово виконуюча обов'язки голови ОДА Світлана Шаталова. Вона звинуватила ініціаторів звільнення в лобіюванні особистих інтересів.

"Ваша наполегливість не має кордонів, ваші договорянки суперечать здоровому глузду і логіці. При Ройтбурді колекція музею збільшилась на 49 об'єктів, проведено ремонт, причому за рахунок меценатів. Хто ще міг таке зробити?" – заявила Шаталова.

"Це людина, яка відроджує музей", – заявив депутат від Європейської солідарності Юрій Басюк. – "При ньому в рази зросли надходження від продажу квитків, був створений клуб меценатів – Клуб Маразлі. Щоб вступити до нього, потрібно заплатити 30 тисяч грн, які підуть на розвиток музею. Так ось, в цьому клубі вже 50 осіб. Чи багато ви знаєте таких прикладів?".

Однак депутати все ж віддали голоси за звільнення Ройтбурда з посади.

Довідка

Олександра Ройтбурда вибрали директором музею в лютому 2018 з результатами конкурсу. Через бойкот Одеської облради, він був призначений на посаду тільки після втручання губернатора Максима Степанова. У 2019 спроби відсторонити відомого художника з посади поновилися.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: