fbpx
Сьогодні
08:52 04 Вер 2019

Brexit: вихід Британії із ЄС може знову бути перенесений

У британському парламенті вирішили розглянути законопроект, що містить можливість перенесення дати Brexit.

Про це повідомляє DW.

Палата громад парламенту Великобританії наділила себе правом визначити порядок денний під час засідання в середу, 4 вересня. Загалом під час голосування напередодні 328 законодавців підтримали це рішення парламенту, зокрема й 21 член Консервативної партії. Таким чином британські законодавці зможуть розглянути законопроєкт, що містить можливість перенесення дати виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС – так званий Brexit – на більш пізній термін.

Крім того, цей законопроєкт у разі ухвалення зможе спричинити навіть блокування виходу Великобританії зі спільноти, якщо не буде угоди з Брюсселем. Цей крок нижньої палати британського парламенту знаменував першу поразку уряду прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

Відразу після голосування Борис Джонсон оголосив, що якщо на наступний день депутати ухвалять законопроєкт проти жорсткого Brexit, котрий заборонить Лондону залишати Євросоюз без відповідних домовленостей з Брюсселем, він буде домагатися проведення дострокових парламентських виборів. Для цього главі уряду потрібна підтримка двох третин членів Палати громад.

Також, виступаючи перед депутатами британського парламенту, Джонсон заявив, що хоче повернутися з наступного саміту ЄС з угодою, яку законодавці зможуть "вивчити і схвалити". На думку прем'єра, шанси на таку угоду в останні тижні "виросли", а уряд "нарощує" темпи переговорів з Брюсселем. При цьому він попрохав парламентаріїв не затверджувати таку нову законодавчу ініціативу.

"Якщо це станеться, весь прогрес, якого ми досягли, знеціниться… Цей крок знищить будь-які шанси на переговори", – запевнив глава британського кабінету міністрів.

Нагадаємо, ЄС не бажає йти на поступки у питанні Brexit.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: