fbpx
Сьогодні
11:17 03 Вер 2019

Зеленський у Раді закликав депутатів проголосувати за зняття недоторканності: Зробіть те, що обіцяли

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський прийшов на друге засідання Верховної Ради 9-го скликання та закликав депутатів проголосувати за зняття недоторканності.

«Українські депутати винайшли вічний двигун політичного життя. Працює дуже просто. Спочатку кандидати в депутати обіцяють зняти недоторканність, потім провалюють голосування, потім народ забуває. На наступних виборах кандидатам знову є що обіцяти. Цьому гаджету час відправитися на звалище істрії. Я звертаюся до всіх депутатів. Просто зробіть те, що ви обіцяли», — зазначив Зеленський.

У першому читанні відповідний законопроєкт ухвалили на першій сесії нового парламенту в ніч на 30 серпня.

Для остаточного ухвалення законопроєкту потрібно щонайменше 300 голосів, в іншому випадку такий проєкт закону можна буде запропонувати через рік.

Законопроєкт передбачає внесення змін до ст. 80 Конституції України. Зокрема, скасовується норма, згідно з якою народні депутати не можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані без згоди Верховної Ради.

Інша норма статті, згідно з якою народні депутати не будуть юридично відповідати за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах (за винятком відповідальності за образу чи наклеп), продовжить діяти.

Зміни мають набути чинності з 1 січня 2020 року.

Зазначимо, Зеленський стверджує, що депутатів не будуть переслідувати після зняття недоторканності.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 3 вересня, розпочалася друга сесія Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: