fbpx
Сьогодні
14:49 03 Вер 2019

У видавництві Vivat відреагували на позов Медведчука через книгу про Стуса

Видавництво Vivat отримало позов від Віктора Медведчука про захист його честі, гідності та ділової репутації.

Позов був поданий у зв'язку з публікацією книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР». Відповідачів за позовом троє:

  • сам автор Вахтанг Кіпіані,
  • Видавництво Vivat, 
  • типографія  Юнісофт, яка друкувала книгу.

Суть позову зводиться до того, щоб вилучити з продажу по суті, заборонити поширення книги в будь-якій формі і на будь-якій території. Згідно заяві позивача книга містить нібито недостовірну, на думку позивача, інформацію.

Від імені Видавництва Vivat генеральна директорка Юлія Орлова дає короткий коментар щодо ситуації, оскільки вона ще підлягає уважному вивченню:

"Можу з упевненістю сказати, що текст не містить ненормативної лексики або будь-яких речей, які зазіхають на норми моралі, суспільні цінності або публічний порядок, а також інших речей, заборонених українським законодавством. Ми працюємо з відомими авторами-експертами в своїй галузі: вони відкрито висловлюють свою позицію, думки та оціночні судження з того чи іншого питання. Суть видавничого процесу максимально точно донести думку автора до якомога ширшого кола читачів, мінімально редагуючи принципово важливі для нього моменти.

У зв'язку з цим, я вважаю даний позов спробою прямого тиску на свободу слова в Україні. Цей процес буде важливим прецедентом для всього книговидавничої бізнесу нашої країни та й свободи слова в країні в цілому. Не забуваємо також, що Вахтанг Кіпіані не просто автор журналіст.

Слухання справи відбудеться 02.10.2019 року в Дарницькому суді міста Києва. Безумовно, ми готуємося до суду і сподіваємося на справедливе рішення".

Раніше повідомлялося, що Медведчук через суд хоче заборонити книгу про Стуса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: