fbpx
Сьогодні
19:47 03 Вер 2019

Букін вирішив вивести з-під контролю Укроборонпрому оборонне підприємство, - ЗМІ

Гендиректор ДК Укроборонпром Павло Букін за кілька тижнів до свого звільнення підписав наказ про затвердження нового статуту ДК Укрспецекспорт.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Основна мета цих дій – максимальне розширення повноважень керівництва Укрспецекспорту і практично повне виведення компанії з-під контролю державного концерну.

У понеділок, 19 серпня Букін, на той момент ще гендиректор Укроборонпрому, своїм наказом затвердив нову редакцію статуту Укрспецекспорту – одного з найбільших підприємств концерну.

Саме статут – регулює діяльність компанії, а також – визначає права і обов'язки її керівництва. Ключова відмінність нової редакції 2019 роки від попередньої 2017 – це розширення прав і повноважень керівництва компанії і зменшення впливу концерну як регулятора.

Крім того, Укрспецекспорт встановлює більш жорсткий контроль над своїми дочірніми підприємствами.

Укрспецекспорт має шість дочірніх підприємств: ДГЗП Спецтехноекспорт, ДГЗІФ Укрінмаш, ДП Укроборонсервіс, ДЗІП Промоборонекспорт, ДП СЗФ Прогрес і ДП ВТФ Таско-експорт. Історично і юридично вони дочірні, однак на практиці цілком самостійні. Однак новий статут ставить все в жорстку залежність від материнського підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: