fbpx
Сьогодні
12:28 02 Вер 2019

Зеленський подав законопроект, який спрямований проти українського кіно, - Княжицький

Президент України Володимир Зеленський та члени фракції "Слуга народу" подали законопроект, котрий може залишити вітчизняних кіноробів без державної підтримки.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці член "Європейської солідарності" Микола Княжицький.

Нардеп наголошує: свого часу було підготовлено закон про державну підтримку кінематографу, в якому вперше визначили поняття кеш рібейту (повернення частини витрат на створення кінофільму від держави, – ред.).

"Така система робить країну цікавою для зйомок як українськими продюсерами, так і зарубіжними. Так от, депутати "Слуги народу" і Володимир Зеленський пропонують заборонити повертати кошти українцям , як виписали в законі ми, а дозволити лише іноземцям", – пише Княжицький.

Княжицький пояснює, що ідея попереднього закону полягала в тому, щоб іноземні і українські фахівці були зацікавлені в тому, щоб проводити зйомки або залучати фахівців в Україні. Натоміть, закон від "Слуги народу" загрожує тим, що українські кіновиробники будуть створювати фільми за кордоном.

Крім того, таке "червоне світло" для українських продюсерів є дискримінацією та суперечить 24 статті Конституції України.

"Я вивчив методологію рібейту в інших країнах. Подивився закони Грузії, Греції, Португалії і навіть Росії. Усі повертають кошти як іноземним, так і власним компаніям", – пише Княжицький.

Згодом Княжицький повідомив, що у "Слузі народу" підготували новий законопроект, однак він він абсолютно такий же.

"Чомусь депутати від "Слуги народу" переписують текст цього законопроєкту дослівно, подають другий аналогічний проєкт (слово у слово!). І процедура знову має початися спочатку. Існує тепер два проекти абсолютно ідентичних!!! Але Зеленський визначає першим той, який "слуги" підписали! Що пропонується? Припинити займатися "показухою" і імітацією "реформ", – написав депутат.

Нагадаємо, цього ранку у одному з комітетів Верховної Ради. відбулася сварка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: