fbpx
Сьогодні
14:11 02 Вер 2019

Зеленський на зустрічі з керівництвом Ради та уряду: Ми отримали унікальний шанс для проведення всіх необхідних реформ

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що зараз в Україні склалася унікальна ситуація, коли є політична воля та можливості, щоб втілити всі необхідні реформи.

Про це передає Офіс президента.

«Зараз у нас є унікальна ситуація, справді унікальний шанс провести всі необхідні реформи. І я дуже цього хочу. У нас для цього є все: політична воля президента, більшість у Верховній Раді, є налаштований працювати уряд і Прем'єр-міністр. У нас нема сьогодні тільки одного – часу. Суспільство не чекатиме декілька років, поки щось запрацює в Україні», – заявив Глава держави під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів.

Володимир Зеленський зазначив, що новий склад Верховний Ради, новопризначений уряд і керівництво правоохоронних органів є однодумцями.

Президент наголосив, що сьогоднішня зустріч стане публічним моментом відліку, будуть окреслені пріоритети, поставлені завдання й терміни їхнього виконання.

«Ми чудово знаємо: щоб бути демократичною країною, потрібна система стримувань і противаг. Будьмо чесними: 28 років вона працювала дуже гібридно. Фактично, це була система стримування апетитів і «хотілок» різних політичних сил. Ми мали непропорційний уряд, банальний розподіл портфелів у коаліції, між партіями. Такі «політичні договірняки», – нагадав Володимир Зеленський.

За його словами, закони часто ухвалювали не за принципом, що важливе, пріоритетне та потрібне Україні, а за принципом «що від цього перепаде окремим силам».

«Водночас завданням опозиції була не конструктивна критика, а шантаж задля отримання свого шматка політичного чи фінансового пирога», – підкреслив він.

«До чого все це призвело? Реформи або провалювались, або запускались, як вітрина: гучно, пафосно, у фейсбуці, а далі все тихенько спускалося на гальмах. Врешті-решт усі гілки влади були, як лебідь, рак і щука, від чого наша країна у кращому разі просто стояла на місці», – констатував Президент.

Глава держави зауважив, що ситуація має змінитися.

«На жаль, не всі партії хочуть працювати заради суспільства, але я думаю, що ми знайдемо підхід. А якщо не знайдемо – ухвалюватимемо закони самостійно. Тому що ми обіцяли нашим виборцям. І нарешті – молодий уряд. Я впевнений, що ми всі зможемо працювати разом і обов'язково всіх переможемо», – резюмував Президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: