fbpx
Сьогодні
20:50 01 Вер 2019

Зеленський проти е-декларування для всіх держслужбовців

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський пропонує змінити структуру управління НАБУ, обмежити коло тих державних службовців, яким слід обов'язково подавати щорічну електронну податкову декларацію, а також зменшити державне фінансування політичних партій та забезпечувати його лише для партій, що пройшли до парламенту

Текст відповідного законопроєкту № 1029 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції" опублікований на офіційному сайті Верховної Ради.

"Проєкт закону розроблено з метою зниження рівня корупції та підвищення суспільної довіри до антикорупційних органів шляхом вдосконалення інституційного механізму запобігання корупції. Завданням проєкту є заміна структури управління Національного агентства з питань запобігання корупції на ефективнішу, посилення спроможності та гарантій незалежності Національного агентства, створення належної законодавчої основи для функціонування підрозділів з питань запобігання та виявлення корупції в органах влади", – ідеться в пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що законопроєктом, зокрема, пропонується змінити форму урядування НАЗК з колегіальної на одноосібну, коли голову Нацагентства призначатиме на посаду Кабінет міністрів відповідно до подання конкурсної комісії за результатами відкритого конкурсного відбору.

Також планується розширити зміст повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування. При цьому пропонується обмежити коло осіб, на яких закон покладає обов'язок подання зазначених повідомлень, лише службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також суб'єктами декларування, які займають посади, пов'язані з високим рівнем корупційних ризиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: