fbpx
Сьогодні
15:43 31 Сер 2019

У Луценка заявили, що справу Калетника закрили законно

Прес-секретар колишнього генпрокурора Лариса Сарган заявила, що справу колишнього першого віце-спікера ВР Ігоря Калетника було закрито на законних підставах.

Про це вона написала в Facebook.

«Стаття КК, яку 5,5 (!) років [начальник Управління спеціальних розслідувань ГПУ — ред.] Горбатюк пред'являв Калетнику, — давно декриміналізована. У справі є рішення судів, в яких чітко вказано на відсутність складу злочину, по цій же справі було відмовлено в проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи», — написала Сарган.

За її словами, «справу закрили на законних підставах».

Відносно зміни підсудності 20 кримінальних проваджень Сарган написала, що вони передані в Госбюро розслідувань, Національну поліцію, Службу безпеки за підслідністю.

«Провадження не мають відношення ні до справ Майдану, ні до колишніх високопоставлених чиновників. Це, наприклад, справи крадіжки цукру, забудов в Києві і т.п.», — пояснила прес-секретар.

Раніше в Управлінні спеціальних розслідувань заявили, що заступник генерального прокурора Сергій Кизь закрив провадження щодо першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калетника в 2012—2014 роках у справі про організацію голосування за «диктаторські закони» 16 сiчня 2014.

Там також повідомили, що Луценко вніс в ЕРДР дані про 20 кримінальних проваджень і змінив орган досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: