fbpx
Сьогодні
10:29 31 Сер 2019

ГПУ в останній робочий день Луценка закрила справу проти Калєтніка

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти екс-першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка, який проходив як підозрюваний у справі про «диктаторські закони 16 січня».

Про це повідомили в управлінні спеціальних розслідувань ГПУ.

«29 серпня заступником генерального прокурора Сергієм Кізем без вивчення матеріалів кримінального провадження прийнято рішення про закриття провадження щодо Калєтніка І.Г. за відсутністю складу злочину в його діях», — йдеться в повідомленні.

В управлінні переконують, що вже колишній генпрокурор Юрій Луценко в останній день роботи 29 серпня змінив орган досудового розслідування в 20-ти справах через «неефективне здійснення досудового розслідування».

«Коли слідчі управління спеціальних розслідувань [30 серпня] в робочому режимі намагались увійти в ЄРДР задля доступу до своїх проваджень, виявилося, що деякі слідчі позбавлені такої можливості», — заявили в управлінні.

Окрім того, Луценко встиг призначити головного військового прокурора Анатолія Матіоса куратором управління спеціальних розслідувань, попри наявність у нього конфлікту інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: