fbpx
Сьогодні
12:14 31 Сер 2019

Арахамія заявив, що Радуцький за кілька місяців замінить нову главу МОЗ. Але той спростовує

Через кілька місяців головою Міністерства охорони здоров'я може стати депутат фракції «Слуга народу» і засновник клініки Борис Михайло Радуцький, а діюча керівник МОЗ Зоряна Скалецька — його заступником.

Про це заявив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі телеканалу ZIK.

Він розповів, що Радуцького з самого початку планували призначити міністром охорони здоров'я, а Скалецьку — його заступником.

«На міністра планувався сам пан Радуцький. Але йому треба десь три місяці для того, щоб підготуватися, тому ми вирішили зробити такий перехідний період. Я думаю, що потім буде така ротація, що пан Радуцький стане міністром, а Зоряна піде заступником міністра», — заявив голова фракції.

За словами Арахамії, Радуцький відразу не зайняв міністерський пост, тому що «йому треба підготуватися, тому що це посада».

«Йому треба привести всі свої справи по бізнесу… Він же зараз народний депутат, він не повинен керувати бізнесом, але він повинен підготуватися до декларування. Тобто існують якісь речі…», — пояснив Арахамія.

У той же час народний депутат від «Слуги народу» Роксолана Підласа додала, що Радуцький хоче провести через Раду законопроекти з пакету медичної реформи. Радуцький є головою парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування. Як тільки приймуть всі необхідні закони, Радуцький піде в МОЗ, додала Підласа.

Вродночас, Радуцький заявив, що не планує очолювати Міністерство охорони здоров'я через три місяці.

Про це Радуцький написав у Facebook.

За словами Радуцького, він не планує замінювати Зоряну Скалецьку на посаді міністра охорони здоров'я у новому уряді. Він додав, що хоче залишитися працювати в парламенті.

«Я не планую бути міністром через 3 місяці. Так, багато моїх колег у фракції бачать саме мене на цій посаді. І саме це бажання вчора Арахамія озвучив в ефірі телеканалу. Мені приємно, але свою роботу бачу зараз в парламенті. Основа перетворень тут», – написав депутат.

Нагадаємо, 29 серпня Верховна Рада призначила Зоряну Скалецьку міністром охорони здоров'я.

Читайте також:

📌 Нові міністри України: хто всі ці люди

📌 Олексій Гончарук: що відомо про наймолодшого в історії прем'єр-міністра в Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: