fbpx
Сьогодні
12:05 30 Сер 2019

Єжов, котрий признав обвинувачення у держзраді, опинився на волі

Фото: sud-report.org.ua

Голосіївський суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім перекладачем прем'єр-міністра Станіславом Єжовим.

Такий вирок був оприлюднений у Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє "Судовий репортер".

Угоду Єжов і прокурор уклали напередодні судового засідання. За угодою Єжов беззастережно визнав свою вину за ст. 28 ч. 2, 111 ч. 1 ККУ (злочин, скоєний групою осіб, державна зрада), щиро розкаявся, критично оцінює свою злочинну поведінку, в тому числі шляхом повного визнання вини і готовності нести кримінальну відповідальність, активно сприяє розкриттю вчиненого за попередньою змовою групою осіб злочину, добровільно надає та в подальшому зобов'язаний давати визнавальні та викривальні показання суду щодо співучасників злочину.

Обвинувачений зобов'язався не змінювати свої показання, які ним надані під час судового розгляду, давати у подальшому правдив свідчення, співпрацювати зі стороною обвинувачення у викритті злочину, скоєного представниками Головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації.

Строк перебування Єжова в СІЗО з 20.12.2017 року по 3.07.2019 року включно суд порахував за законом Савченко з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, що становить 3 роки 28 днів. Таким чином, обвинувачений уже повністю відбув покарання.

За вироком суду скасовується арешт майна Єжова, йому повертають паспорт громадянина України і паспорт для виїзду за кордон. З обвинуваченого стягується близько 20 тис. грн витрат на експертизи.

Довідка

За вироком суду, Єжов, перебуваючи на посаді заступника керівника протоколу прем'єр-міністра України і перекладачем з іноземної мови під час зустрічей прем'єра Гройсмана, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, з мотивів непогодження з євроінтеграційною політикою і полегшення свого виїзду на постійне місце проживання до Росії та прискорення отримання громадянства РФ, з 16 червня по 20 грудня 2017 року, пересилав на емейл-адресу користувача "Олена Прекрасна" інформацію у сфері оборони, економіки та зовнішніх відносин України. Окремі відомості не підлягали оприлюдненню і стали йому відомі під час роботи в уряді.

Єжов начебто діяв за попередньою змовою з невстановленою слідством особою – представником Головного управління Генерального штабу Збройних Сил РФ. Таким чином перекладач прем'єр-міністра надавав допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, сприяючи роботі іноземних розвідок та вербуванню кандидатів серед працівників уряду.

Раніше Вишинського, котрого підозрюють у держзраді, звільнили із СІЗО.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: