fbpx
Сьогодні
10:49 30 Сер 2019

У "Голосі" пояснили, чому пішли із зали Ради услід за "Європейською Солідарністю"

Заступник голови партії "Голос" Ярослав Юрчишин пояснив, що фракція не бажала, аби у парламенті при обговоренні законопроектів їм відводилася "роль статистів".

Така заява була опублікована на сторінці партії "Голос" у Фейсбуці.

Зокрема, Юрчишин наголосив на тому, що фракція "Голосу" буде "критикувати речі, які є неприйнятними, підтримувати рішення, які наближають до виконання передвиборчих обіцянок, вимагати дотримання Конституції, законів та процедур". І, за його словами, фракція дотримувалася цих принципів учора і буде триматися цього й у майбутньому.

"Без театральних поз ми просто не брали участь в тій частині засідання, де депутатам відвели роль статистів. Президія зачитувала, а зал штампував рішення щодо питань, яких не було в порядку денному, і яких ніхто не бачив. Наші депутати переконували колег з інших політичних сил повернутись до процедур, адже парламент має бути місцем для конструктивної дискусії, а не ксерокопіювання рішень, розроблених зовні", – говорить Ярослав Юрчишин.

Він підкреслив, що фракція партії "Голос" повернулась в зал, як тільки президія відновила парламентську процедуру розгляду питань за узгодженим порядком денним.

Тож, як твердять у "Голосі", їх депутати відсиділи від першого до останнього пункту "порядку денного".

Нагадаємо, разом із "Голосом" із сесійної зали вийшли також представники "Європейської Солідарності".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: