fbpx
Сьогодні
13:45 30 Сер 2019

РФ продукує інформаційні провокації, аби отримати свідка збиття МН-17, - журналіст

Росія затягує обмін утримуваними особами і провокує інформаційну хвилю чуток, щоб підштовхнути владу України до вигідної для себе формули обміну.

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов у Фейсбуці.

За його словами, президент РФ Володимир Путін вимагає видачі на обмін Володимира Цемаха, в 2014 році командира роти найманців у Сніжному, який є одним з підозрюваних в розслідуванні знищення Боїнга рейсу МР-17.

Журналіст зазначив, що саме бажання забрати Цемаха і зірвати розслідування змусило Путіна піти на переговори про звільнення полонених.

"Росія всіма силами хоче зірвати судовий процес по Боїнгу, який почнеться в Нідерландах в 2020-му році", — заявив Бутусов.

"Суду потрібні не тільки висновки експертів, а й свідки. І Цемах може заговорити, якщо буде вивезений в Нідерланди і отримає гарантії притулку. Його видача в Нідерланди носить для слідчих принциповий характер, саме тому він так важливий для Росії, щоб завдати удар по розслідуванню, і перекласти відповідальність на Україну", – пояснює журналіст.

Як зазначив Бутусов, якщо Україна звільнить Цемаха, то отримає претензії Нідерландів, що з вини Києва зірване ключове розслідування, і Україна допомагає РФ піти від відповідальності.

"Більш того — санкції ЄС були введені після того, як РФ збила Боїнг. І в наших інтересах, щоб ці санкції були переговорною позицією під час обговорення нової редакції Мінських угод. Санкції ЄС — це потужний важіль, щоб змушувати Путіна, в принципі, про що-небудь з нами домовлятися надалі", — зазначив Бутусов.

Нагадаємо, з учора в інформаційному просторі з'явився фейк про те, що сьогодні українські політв'язні можуть прибути з Москви.

Також нагадаємо, що у червні цього року українські спецслужби викрали Володимира Цемаха, який може фігурувати у справі по катастрофі MH17 на Донбасі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: