fbpx
Сьогодні
23:14 30 Сер 2019

Новий міністр МЗС назвав пріоритети зовнішньої політики України

Фото Reuters

Новообраний міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вимагатиме від українських дипломатів прагматизму в усіх сферах зовнішньополітичної діяльності

Про це він заявив на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання у четвер, 29 серпня, повідомляє Укрінформ.

"Найбільший наш зовнішньополітичний пріоритет, завдання номер один – це відновлення миру на сході та деокупація й повернення Криму", – сказав Пристайко.

"Зовнішньополітичні пріоритети, оголошені президентом Зеленським, залишаються без змін – ЄС та НАТО. Тут усе досить зрозуміло, є домашня робота, яку необхідно виконувати, щоб наблизити нашу державу на відстань однієї простягнутої руки, а точніше – одного політичного рішення", – додав він.

Пристайко відзначив наявний досвід та ресурси ЄС та НАТО, які може використовувати Україна. "Є досвід і ресурс членів цих організацій, які у нашому розпорядженні, включно з фінансовими. Потрібно тільки навчитись їх ефективно використовувати", – додав міністр.

За словами Пристайка, Україні потрібен мир та прискорення економічного та соціального розвитку.

"Нам потрібні скоординовані зусилля, внутрішні інвестиції, активізація людського капіталу для налагодження постпромислового виробництва, різкого збільшення експорту. Нам потрібні мир та стабільність – це те, що краде у нас війна", – сказав він.

Водночас Пристайко підкреслив, що Україні потрібно вчитися у своїх закордонних партнерів, які ніколи не забувають про свої енергетичні, торговельні, транзитні інтереси і питаннях безпеки.

"Ми ж бачимо, як все складніше дається Європі кожне наступне оновлення санкцій проти Росії, як "Північний потік-2″ поступово будується, а іноземні лідери знову потягнулися в Москву з візитами, і більше не цураються потиснути руку Путіну або навіть станцювати з ним", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: