fbpx
Сьогодні
19:30 29 Сер 2019

СБУ офіційно очолив Баканов: що про нього відомо

Іван Баканов офіційно очолив Службу безпеки України.

На першому засіданні Верховної Ради 9-го скликання його кандидатуру підтримали 319 народних депутатів, передає Рубрика.

«Ми всі повинні реформуватися, у тому числі — Служба безпеки України. Що значить реформа СБУ? Це коли співробітника СБУ зустрічає звичайна людина, і посміхається, бо почуває себе захищено. І коли вона почувається себе захищеною», – заявив він у виступі перед Верховною Радою перед голосуванням за його призначення.

Іван Баканов зауважив, що країні необхідний новий закон про СБУ. «Ми маємо стати швидкими, потужними, але невеликими. Потрібно усунути деструктивну конкуренцію між правоохоронними органами», – сказав він.

«На подання нового Закону до Верховної ради в нас піде максимум півтори місяці», – розказав Баканов.

«На реформу всієї системи потрібно три роки, якщо казати про перші ефективні результаты — вистачить одного року», – заявив він.

Довідка

Іван Баканов народився 2 травня 1974 року у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Разом з українським президентом Володимиром Зеленським він жив у одному під'їзді. Баканов і Зеленський – друзі з дитинства.

Щодо освіти Баканова, то тут виникають деякі протиріччя. Так із відкритих джерел відомо, що він закінчив Академію праці, соціальних відносин і туризму у Києві. За іншою, неперевіреною інформацією, Баканов має дві вищі освіти, одну з яких здобував у тому ж виші, що й Зеленський – Криворізькому економічному інституті Київського економічного університету імені Гетьмана. Другу вищу освіту він начебто здобував теж у КНЕУ імені Гетьмана.

З 25 січня 2013 Баканов – керівник ТОВ "Квартал 95", а з 27 грудня 2013 – керівник ТОВ "Студія Квартал-95".

На ім'я Івана Баканова зареєстровані компанії ТОВ "Студія Квартал-95" і ТОВ "Квартал-95". Їх засновник і кінцевий бенефіціар – "Green Family Ltd", зареєстрований на Кіпрі, в Нікосії. Там вказані два керівники – Оксана Лазаренко (дружина Івана Баканова) і Марина Разомова-Георгіу.

Окрім того, від грудня 2017 року Іван Баканов є лідером політичної партії "Слуга народу".

Він був також главою передвиборного штабу кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

Баканов часто супроводжує Зеленського під час офіційних зустрічей. Так він їздив до Парижа на зустріч Зеленського з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Вже 22 травня 2019 року Іван Баканов призначений першим заступником голови Служби безпеки України та начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Баканов одружений, дружина – Оксана Лазаренко. Сім'я виховує синів Степана і Артура, який з 2014 року і по теперішній час навчається у КНЕУ імені Вадима Гетьмана.

Також читайте Олексій Гончарук: що відомо про наймолодшого в історії прем'єр-міністра в Україні.

Нагадаємо, Зеленський дав новій Раді випробувальний термін у один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: