fbpx
Сьогодні
19:09 29 Сер 2019

Міністром закордонних справ офіційно став Пристайко: що відомо про нього

Вадим Пристайко - МЗС

Міністром закордонних справ України офіційно став Вадим Пристайко.

На першому засіданні Верховної Ради 9-го скликання його кандидатуру підтримали 310 народних депутатів, передає Рубрика.

"Ми маємо перетворитись на експортного гіганта. Єдиний імпорт, який ми дозволимо — це інвестиції, досвід, знання і культура", – зауважив Пристайко у Верховній Раді.

"Є Росія, і є агресор. Про це маємо говорити не тільки ми. Завдання дипломатичної служби буде, щоб про це говорили і наші партнери", – закцентував новий міністр.

"Кожен день Президент Зеленський починав розмову, чому не призначений посол в той чи іншій державі. Ми не можемо залишати наші посольства без керівництва", – також заявив Пристайко.

Довідка

Вадиму Пристайко 49 років. Він народився в Одеській області 20 лютого 1970 року. Закінчив Київський політехнічний інститут та Українську академію зовнішньої торгівлі.

Професійну діяльність розпочав з приватного сектора, в 1993-1994 роках був співзасновником одного з перших українських інтернет-провайдерів та інтернет-видань – "Електронні вісті". З 1994 року працює в сфері міжнародних відносин.

У 2012 – 2014 роках за часів правління Віктора Януковича, був Послом України у Канаді.

У грудні 2014-го його призначили заступником Клімкіна і керівником апарату МЗС. Він реалізовував політику Клімкіна стосовно реформ і змін в Міністерстві. З 2016 року має дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу.

З 2017 року – голова місії України при НАТО, перший заступник голови МЗС. З 2019 року – заступник голови Офісу президента, член РНБО.

Одружений, має двох дітей.

Також читайте Олексій Гончарук: що відомо про наймолодшого в історії прем'єр-міністра в Україні.

Нагадаємо, Зеленський дав новій Раді випробувальний термін у один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: