fbpx
Сьогодні
17:55 28 Сер 2019

Суд заарештував Богатирьову

Фото LB

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури Києва про застосування запобіжного заходу колишньому міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій у вигляді утримання під вартою і постановив заарештувати її на два місяці.

Вона може вийти під заставу 6 млн гривень, передає LB.ua.

Заставу за Богатирьову може внести нардеп Вадим Новинський, сказала екс-міністр Олена Лукаш, яка була присутня на судовому засіданні.

Розгляд клопотання по Богатирьової почалося близько 15:45. Її спочатку завели в скляний бокс для підсудних, але після цього випустили за стіл до адвоката.

Прокурор обгрунтував необхідність арешту Богатирьової тим, що вона чотири останні роки проживала за кордоном або, можливо, в Криму, і весь цей час не приходила в органи досудового розслідування.

У 2014 році офіційно кордон не перетинала, тому є загроза, що зробить це ще раз.

Адвокат Дмитро Бєляєв в свою чергу заявив, що напередодні після затримання Богатирьову привозили до суду близько 17 години вечора, але не змогли знайти матеріалів про обрання запобіжного заходу у 2015 році. При цьому він стверджує, що прокуратура була повідомлена про повернення Богатирьової.

Він також заявив, що Мінохоронздоров'я відмовилося підтверджувати нанесення збитків діями Богатирьової, а саме підозру не вручали належним чином. Відповідно, адвокат вважає, що вона не набула статусу підозрюваної, а тому її затримання є незаконним.

Нагадаємо, 27 серпня Раїса Богатирьова після 5 років відсутності повернулася до України та була затримана поліцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: