fbpx
Сьогодні
16:27 28 Сер 2019

КСУ має з'ясувати питання щодо мера Києва

До Конституційного суду надійшло конституційне подання 51 народного депутата з проханням офіційно розтлумачити Основний Закон України у частині місцевого самоврядування та державної влади в столиці.

Про це повідомляє сайт КСУ.

"До Конституційного суду України надійшло конституційне подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення статті 7, частини сьомої статті 20, пунктів 12, 15, 16 частини першої статті 92, частин першої – п'ятої статті 118, частини другої статті 133, частин першої – четвертої статті 140, частин другої, четвертої статті 141 Конституції України у їх взаємозв'язку", – повідомляють у КСУ.

Окрім цього, за словами мера Києва і голови КМДА Віталія Кличка, подання покликане раз і назавжди врегулювати низку питань, які безпосередньо випливають із приписів Конституції. Про це повідомила на сайті КМДА.

"Йдеться про згортання реформи децентралізації, про позбавлення столиці самоврядування. Конституція України передбачає, що особливості здійснення місцевого самоврядування врегульовані окремим законом – "Законом про столицю". І ще в 2003 році Конституційний суд, аналізуючи положення Конституції та "Закону про столицю", чітко сказав, що головою КМДА може бути призначена тільки особа, обрана київським міським головою. Тобто людина, яку обрали мешканці столиці", – певен Кличко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: