fbpx
Сьогодні
Відео 17:43 28 Сер 2019

Стартував новий сезон першого українського анімаційного серіалу про пригоди дивовижних українців

Богдан Хмельницький та Леся Українка заговорили голосами Майкла Щура, Валерія Харчишина, Остапа Ступки, Яніни Соколової та інших українських зірок

27 серпня стартував новий сезон серіалу «Книга-мандрівка. Україна». Це перший український анімаційний проєкт, заснований на реальних подіях та нереальних пригодах дивовижних українців.

Що може розповісти про Богдана Хмельницького його булава, а про Олександра Довженка його щоденник? Чому з Іваном Мазепою нерозлучні дві його супутниці — Зрада і Перемога? Як одесит врятував світ від Холери? Ці та інші нереальні пригоди реальних українців можна буде побачити в 25 серіях «Книги-мандрівки». На глядачів чекають сюжети, що розкривають wow-факти з історії, культури, географії, мистецтва та науки України.

Над сезоном працювала команда з понад 80 фахівців — ілюстраторів, аніматорів, сценаристів, режисерів, продюсерів, музикантів, звукорежисерів. В озвучці взяли участь телеведучі Майкл Щур та Яніна Соколова, співак Валерій Харчишин, письменниця Ірена Карпа, актор Остап Ступка та інші відомі українці. Загалом планується створити 45 епізодів, у тому числі спецпроєкт, присвячений українській грі престолів — Київській Русі.

27 серпня на каналі книги-мандрівки в YouТube відбулася прем'єра перших двох серій нового сезону. Одна з них розповідає про те, хто, коли, як і навіщо створив борщ. Творці серіалу також не могли пропустити 163 річницю з дня народження Івана Франка, тому цього ж дня з'явилася друга серія — з розповіддю про видатного українського письменника.

Проєкт почався в 2018 році з книги-бестселера «Книга-мандрівка. Україна». Ідею і концепцію книги розробили Ірина Тараненко та Юлія Курова, засновниці креативної агенції Green Penguin. Вони ж стали шоуранерками мультсеріалу, знятого у новаторському для України форматі ед'ютейнмент (від англ. education+entertainment, освіта та розвага). Перший сезон серіалу подивилися більш ніж мільйон глядачів, і він навіть вийшов за межі України завдяки англійським, німецьким та японським субтитрам.

«У серіалі "Книга-мандрівка. Україна" ми розповідаємо про важливі здобутки українців, про нашу історію, яку сторіччями переписували. Ми дуже хочемо, щоб про Україну та її дивовижних людей знав увесь світ. Адже в нас є чим пишатися! Тож робімо це разом. Усі мультфільми можна дивитися у вільному доступі на YouТube. Приєднуйтесь!», — закликає одна з шоуранерок серіалу Ірина Тараненко.

Мультсеріал «Книга-мандрівка. Україна» знятий за підтримки Українського культурного фонду та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Стежити за появою нових серій можна на YouТube-каналі мультсеріалу або на його сторінці в Facebook, де щотижня з'являтимуться дві нові серії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: