fbpx
Сьогодні
21:46 28 Сер 2019

Дві партії вивели своїх депутатів із комітету Ради з питань свободи слова

Партії "Європейська солідарність" і "Батьківщина" вивели своїх представників із парламентського Комітету з питань свободи слова, у зв'язку з чим довелося змінити квотне представництво партій у чотирьох інших комітетах.

Відповідне рішення прийнято на засіданні підготовчої депутатської групи 28 серпня, повідомляє Укрінформ.

"У нас є на сьогодні додаткові зміни, пов'язані зі зменшенням все ж таки розміру одного комітету і з тим, що дві політичні сили, виходячи з професійного принципу, запропонували перевести своїх колег до інших комітетів, таким чином змінивши розмір цих комітетів і квотне представництво в них. Це стосується політичних партій "Батьківщина" і "Європейська солідарність", – зазначив керівник підготовчої групи, голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

У свою чергу майбутній народний депутат від "Слуги народу" Олександр Корнієнко, який займався підготовкою цього питання у профільній підгрупі, пояснив, що у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики відтепер є один представник від партії "Батьківщина" та два представники від "Європейської солідарності", а кількісний склад комітету при цьому не змінився.

За його словами, змінився кількісний склад Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування – відтепер він налічує 28 членів, оскільки своє представництво в ньому має і партія "Батьківщина" (один представник).

Натомість зменшився з 7 до 5 членів кількісний склад Комітету з питань свободи слова: у ньому тепер не буде представників "Батьківщини" та "Європейської солідарності".

Водночас зросла до двох кількість представників "Батьківщини" у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, а партія "Європейська солідарність" свого представника перевела до іншого комітету, зазначив Корнієнко.

Він додав, що до 11 членів збільшився кількісний склад Комітету з питань цифрової трансформації, адже в ньому планує працювати представник "ЄС".

Водночас, незгоду стосовно зміни кількісного складу Комітету з питань свободи слова висловив його потенційний голова Нестор Шуфрич ("Опозиційна платформа – За життя"). Він запропонував не змінювати чисельність комітету. Однак Дмитро Разумков зауважив, що це необхідно зробити для того, щоб квоти в усіх комітетах відповідали посадам народних депутатів.

Окрім того народний депутат від партії "Батьківщина" Андрій Кожем'якін уточнив, що їхня політична сила пропонує свого представника Альону Шкрум, яку попередньо було визначено як першого заступника Комітету з питань свободи слова, перевести до Комітету з питань самоврядування. При цьому Кожем'якін також вніс пропозицію посаду першого заступника голови цього комітету замінити на заступника голови. Він виступив з ініціативою перемістити депутата від "Батьківщини" Анжеліку Лабунську до Комітету з питань екології, першим заступником голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів обрати депутата від "Батьківщини" Михайла Цимбалюка, а секретарем Антикорупційного комітету – Володимира Кабаченка.

Врахувавши всі пропозиції, учасники засідання ухвалили рішення щодо зміни квотного представництва у згаданих комітетах, зменшення кількісного складу Комітету з питань свободи слова, заміни в ньому посади першого заступника голови на заступника, і на цю вакантну посаду запропоновано обрати майбутнього депутата від партії "Слуга народу" Євгена Брагара.

Нагадаємо, що на засіданні підготовчої групи ухвалили рішення призначити представника партії "Опозиційна платформа – За життя" Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова нової Верховної Ради.

"Голос" засудив призначення Шуфрича в один із комітетів ВР.

Нагадаємо, що 29 серпня відбудеться перше засідання Верховної Ради IX скликання.

Центральна виборча комісія України (ЦВК) завершила реєстрацію депутатів Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: