fbpx
Сьогодні
15:09 27 Сер 2019

Труба: слідчі ДБР приходили не з обшуком, а з оглядом

Начальник Державного бюро розслідувань Роман Труба прокоментував інформацію щодо сьогоднішнього приходу слідчих до Верховної Ради.

Про це він розповів у своєму Телеграм-каналі.

Він підтвердив слова Слишинського про те, що усупереч регламенту в Раді планували встановити сенсорні кнопки для голосування.

"Ми отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку як обов'язковий елемент під час голосування народних депутатів України… використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених законів народними депутатами, адже наразі її функціонування не передбачено діючим Законом "Про Регламент Верховної Ради України", – переконує Труба.

Що планували та вже зробили окремі керівники Апарату ВР, чи порушили вони правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної системи – це все зараз, за словами глави ДБР, встановлюють слідчі.

"До речі, ми приходили не з обшуками, а з оглядом, на який отримали дозвіл Першого заступника Керівника Апарату ВР", – підкреслює Роман Труба.

Нагадаємо, сьогодні до Ради прийшли слідчі СБУ та ДБР через тестування сенсорної кнопки для голосування.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: