fbpx
Сьогодні
09:28 27 Сер 2019

Стефанчук підтвердив наміри скоротити кількість депутатів

Представник президента Володимира Зеленського у Верховній раді Руслан Стефанчук підтвердив наміри про скорочення кількості народних депутатів.

Стефанчук розповів про роботу над низкою законопроектів, повідомляє РБК-Україна.

«Ми протягом вихідних займалися законопроектами… З приводу цього законопроекту (Про зменшення кількості депутатів, — ред.). Я вам анонсував, що ми будемо вносити багато змін в Конституцію, які будуть відповідати програмі нашої партії. Ми це обіцяли, і ми це виконаємо. Ми обіцяли і питання скорочення депутатів, ми обіцяли скасування депутатської недоторканності», — заявив Стефанчук.

Стефанчук також переконаний, що законопроект про зняття депутатської недоторканності № 7203 зможе отримати необхідну конституційну більшість голосів депутатів.

«Безумовно, ми розуміємо, що для першого етапу — ми впораємося своїми голосами. 226 голосів, і ми відправляємо в КСУ. Звичайно, коли ми говоримо про питання недоторканності, то ми хочемо найближчим часом провести його і в остаточній редакції. Але для цього потрібно 300 голосів.

Фактично, ми будемо голосувати за законопроект № 7203, у якого є висновок Конституційного суду. Я щиро сподіваюся, що партія ЄС не відмовиться. Було б логічно не голосувати за той законопроект, який вони вносили. Я дуже сподіваюся, що партія Голос не відмовиться підтримувати нас в цих програмних принципах нашої партії. Сподіваюся, що Блок Юлії Тимошенко теж. Але про це ми будемо говорити вже після того, як проголосуємо в другому читанні. А потім перенесемо на кінцеве твердження в 300 голосів", — заявив він.

Раніше повідомлялося, що в перший день своєї роботи, 29 серпня, Верховна Рада планує розглянути десятки законопроектів, в тому числі почати процес внесення змін до Конституції України. Серед них точно буде законопроект про зняття депутатської недоторканності, законопроект про скорочення чисельності депутатів з 450 до 300. Також можливий розгляд законопроекту про проведення місцевих виборів в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: