fbpx
Сьогодні
12:28 27 Сер 2019

Після Майдану люди прагнуть читати більше українського контенту, - Дана Павличко

Останні декілька років відбувається активний розвиток книжкового видавництва: відкриваються нові видавництва, з'являється більше перекладів іноземних книжок, українського контенту, краща якість книг: і тексти, і дизайн набагато цікавіші, жвавіші.

Про це в інтерв'ю для Рубрики розповіла Дана Павличко – директорка видавництва "Основи", онука поета Дмитра Павличка та письменника Павла Загребельного.

"З'являється конкуренція, після Майдану є більше піднесення, люди прагнуть читати більше українського контенту. Попри це, ситуація ще далеко не ідеальна. У нас дуже маленький книжковий ринок в Україні, тому є куди рости в порівнянні з сусідами, наприклад, з Польщею", – говорить вона.

Водночас Дана Павличко відзначила, що є зміни на краще.

"По-перше, вже другий рік активно працює Український культурний фонд. Він виділяє дуже багато коштів на культуру, зокрема, на проекти книговидання. Фонд працює дуже прозоро, у них зрозумілі правила подачі та відбору учасників. Звісно, є певні перепони і критика, потенційно не все ідеально у їхній роботі, але, загалом, це перемога для України. Також трішки активізувався Український інститут книги, хоча все ще багато грошей виділяється на програму бібліотечних закупівель. Я вважаю, що це не дуже ефективно, коли люди в Києві приймають рішення, які книжки закуповувати бібліотекам в усій країні", – розмірковує Павличко.

Читайте повністю інтерв'ю Дани Павличко у рубриці #Небайдужа — про видавничий бізнес, культуру та ритм життя

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: