fbpx
Сьогодні
10:52 27 Сер 2019

На Вінничині створили мурал на честь загиблого нацгвардійця

У Козятині виконали портрет загиблого Максима Олексюка на стіні Будинку культури. Крім того, поруч внесли імена усіх військових Козятина та його району, які загинули на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії України.

Ідея зберегти пам'ять про Максима Олексюка у незвичний спосіб належить його близьким друзям – подружжю Злоцьких. Ілона й Олександр запропонували виконати портрет загиблого на стіні Будинку культури. Їх підтримали гривнею, а сам мурал виконала  художниця Поліна Каліновська.

"Сміливо можу назвати його братом. Дуже надійний і справедливий. Таких, як Максим, нині небагато. Його загибель стала для нас справжнім шоком. Інколи йду на кладовище і думаю, а чого я туди йду? Не віриться, що Максима нема вже серед нас, не віриться, що йду до його могили", – ділиться горем Ілона Злоцька. 

Максим Олексюк

Крім портрета гвардійця Олексюка, вирішили написати великими літерами прізвища всіх військових з Козятина й району, чиє життя обірвалося на Донбасі під час цієї затяжної війни.

Мурал відкрили під час святкування 28-ї річниці Незалежності держави. Разом з жителями міста були присутні побратими з "Азова". Їх можна було упізнати по тому, що тримали прапор свого підрозділу.

Максим Олексюк Мурал

Мешканці міста кажуть, тепер і дорослі, й діти частіше згадуватимуть прізвища тих, хто віддав життя за нашу землю.

Довідка

Боєць загону спеціального призначення полку "Азов" Максим Олексюк загинув 7 червня 2019-го поблизу Новолуганська, що на Світлодарській дузі. Смерть настала у результаті влучання снаряду в окоп, де у той момент знаходився Максим.

Військовослужбовця Національної гвардії України сержанта Максима Олексюка за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно нагородили орденом "За мужність" третього ступеня. Відповідний Указ підписав Президент України Володимир Зеленський.

Посмертну нагороду сина отримала мати загиблого гвардійця Інна Фоміна. Орден матері героя вручив перший заступник начальника Західного територіального управління Нацгвардії полковник Сергій Скрипнюк.

Раніше під Харковом створили мурал в честь загиблих воїнів.

 

Рубрика:
Фото

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: