fbpx
Сьогодні
17:21 27 Сер 2019

ДБР відкрило справу через порушення при впровадженні сенсорної кнопки у Раді

Державне бюро розслідувань відкрило справу за фактом порушень співробітниками апарату Верховної Ради під час впровадження сенсорної кнопки.

Про це сказано в наданому прессекретарем голови Верховної Ради Андрія Парубія документі ДБР першому заступнику керівника апарату — керівному справами парламенту Петру Боднару, передають Українські Новини.

Досудове розслідування здійснюється «за фактом порушення службовими особами апарату Верховної Ради правил експлуатації електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів) і автоматизованих систем шляхом впровадження використання сенсорної кнопки в електронній системі підрахунку голосів картками Верховної Ради».

В рамках проведеного досудового розслідування в п'ятницю, 23 серпня ДБР розпочато проведення слідчих дій у приміщенні центру управління системою Рада на третьому поверсі парламенту.

Також ДБР тимчасово опечатало дане приміщення і попросило апарат Ради забезпечити цілодобову охорону і виключити доступ будь-яких осіб до системи.

Нагадаємо, сьогодні до Ради прийшли слідчі СБУ та ДБР через тестування сенсорної кнопки для голосування.

Пізніше начальник Державного бюро розслідувань Роман Труба прокоментував інформацію щодо сьогоднішнього приходу слідчих до Верховної Ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: