fbpx
Сьогодні
Фото 17:49 26 Сер 2019

На Полтавщині пройшов 21-ий Сорочинський ярмарок

Фото dt.ua

21-й національний Сорочинський ярмарок пройшов з 20 серпня по 25 серпня 2019 року.

Село Великі Сорочинці (Великі Сорочинці) на Полтавщині з XIX століття славиться як місце проведення самої колоритної ярмарки в Україні. Особливу популярність набув після виходу в світ знаменитої повісті "Сорочинський ярмарок" українського письменника М.Гоголя, який був уродженцем села Сорочинці.

Сорочинський ярмарок 2019

Сорочинський ярмарок 2019

Зараз захід "Сорочинський ярмарок" – це не просто велике торгове свято, на якому свою продукцію представляють провідні підприємства з України та інших країн. Це ще і яскраве театралізована вистава за участю героїв творів М. Гоголя та фольклорних колективів, а також велика концертна та розважальна програма.

Сорочинський ярмарок 2019

Сорочинський ярмарок 2019

Сорочинський ярмарок 2019

Цього року Національний Сорочинський ярмарок присвячений 210-річчю від дня народження М. Гоголя.
Свої досягнення на Сорочинському ярмарку представляє кожен район Полтавщини і більшість регіонів країни. Серед товарів, якими торгують на ярмарку, продукти харчування та напої, одяг і взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд та багато іншого.

Сорочинський ярмарок 2019

Сорочинський ярмарок 2019

Сорочинський ярмарок 2019

У цьому році на ярмарку присутнє не лише аграрний містечко і містечко пасічників, а й містечко кращих виноробів України. А ті, хто виробляє енергозберігаючу продукцію, традиційно отримають кращі місця в секторі промислових підприємств.
Щорічно Сорочинський ярмарок відвідує понад 500 тис. чоловік. У ній беруть участь до 1500 підприємств, підприємців і народних майстрів з України, Білорусі, Молдови, Грузії, Азербайджану, Німеччини, Польщі. Ярмарок в 2019 йде, як зазвичай, на великій торговій площі на околиці села Великі Сорочинці. Щодня на різних сценах з 11:00 до 12:00 гостей ярмарку вітатиме сам Микола Гоголь і герої його творів – Хівря, Черевик, Опанас Іванович та ін., Ролі яких виконають актори. Полтавського музично-драматичного театру.

Сорочинський ярмарок 2019

Особливий інтерес представляє фольклорна частина ярмарки, стилізована під українське село. Тут свою продукцію пропонують відвідувачам народні майстри з Опішні, Петриківки, Космача та інших місць України, знаменитих своїми традиціями народних промислів. Великою популярністю користуються вишиванки, розписний керамічний посуд, колоритні іграшки.

Сорочинський ярмарок 2019

Сорочинський ярмарок 2019

Історичні садиби гоголівських часів гостинно відчинять свої двері. Десятки народних майстрів проводять в них різноманітні майстер-класи: вишивка, гончарство, лозоплетіння, орігамі, аквагрим, ляльки-мотанки, дідухи, бісероплетіння, вироби з полімерної глини, ковальські вироби, виготовлення вінків, солом'яних капелюхів, свічок і ін. Тут же варять ексклюзивні борщі, варенуху, галушки, ліпити вареники.

На різних сценах проходять народні свята, фестивалі, конкурси, виступи народних колективів.

Сорочинський ярмарок 2019

Фото dt.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: