fbpx
Сьогодні
13:12 26 Сер 2019

Генерал Муженко: Під час параду про Іловайський котел нічого не було відомо

Екс-командувач АТО Віктор Муженко стверджує, що під час підготовки до параду та його проведення Порошенку та командуваню нічого не було відомо про оточення під Іловайськом.

Про це він розповів у інтерв'ю Радіо Свободи.

За його словами, спочатку він був проти проведення військового параду у Києві 24 серпня 2014 року. Та, зрештою, він погодився.

"Я був проти проведення цього параду, але коли почалася підготовка і вже за кілька днів до 24 серпня президент Порошенко запитав мене, як я вважаю, чи проводити парад, то я сказав, що якщо вже провели підготовку, то треба проводити парад. Тому, що це демонстрація нашої готовності до опору. І я вважаю, що це було правильно. Зараз можна по-різному трактувати, чому там був Гелетей, Муженко… Але тоді нам це потрібно було", – сказав Муженко та додав, що парад був, можливо, подразником, котрий спровокував введення російських військ на Донбас.

Також він висловлює переконання, що ані у Адміністрації Президента, ані у штабі АТО не знали про ситуацію під Іловайськом.

"Зараз вже є інформація, що 23-24 числа російські підрозділи оточували угруповання в Іловайську. До речі, це не тільки Іловайськ, те саме було і на Луганському напрямку. Але 23-го числа ще не було ніякої інформації. У нас та у президента стовідсотково не було інформації. Якщо в когось ця інформація була, то я вже казав – чому нам не доповіли?" – задає риторичне питання екс-командувач АТО.

Крім цього, він згадав слова Бутусова, котрий "не міг додзвонитися до Муженка". За його словами, йому невідомо, хто намагався до нього додзвонитися, адже генерал, за його словами, завжди мав можливість і з місця проведення параду виходити на зв'язок із нашими військовими.

Нагадаємо, цього року Україна вперше буде відзначати День пам'яті захисників України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: