fbpx
Сьогодні
21:50 25 Сер 2019

В окупованому Севастополі полюють на патріотів України, - правозахисники

У Севастополі після окупації багато проросійські налаштованих мешканців фактично полюють на українських активістів.

Про це розповіли керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник і представник групи Володимир Чекригін в ефірі "Радіо Культура", передає прес-служба КПГ.

Йдеться про те, що проросійські активісти почали відчувати свою безкарність і створили групу на Севастопольському форумі, яка називається "Палимо бандерлогів у нашому місті".

"Там відверті виклики до розправи над українськими активістами, збирається інформація – там 150 сторінок. Там є фото українських активістів, адреси, інформація про родини, де вони мешкають, яким шляхом вони ведуть своїх дітей до садку. І пропонується їх знайти і з ними розправитися", – зазначив Чекригін.

Своєю чергою Скрипник наголошує, що в окупованому Криму зараз взагалі небезпечно у будь-який спосіб виявляти власну українську самовизначеніть.

Зокрема, використання кольорів українського прапора часто переслідується в рамках адміністративних справ, часто людей заарештовують за статтями, наприклад, про несанкціонованій мітинг.

"Або може бути навіть кримінальне переслідування. І тут є різні варіанти. Інколи, якщо, наприклад, такі кольори з'явилися на спорудах або якихось стінах, то тоді можуть використати статтю кримінальну "вандалізм". І це загрожує навіть позбавленням волі. І таки випадок був цього року, коли Максим із Сімферополя на знак протесту облив фарбою споруду, памятник так званим зеленим чоловічкам, і декілька місяців провів у СІЗО", – наголосила Скрипник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: