fbpx
Сьогодні
10:11 25 Сер 2019

У США зафіксовано першу смерть від електронних сигарет

У штаті Іллінойс, США, зафіксували перший випадок смерті від важкої респіраторної хвороби, спровокованої курінням електронної сигарети.

Головний епідеміолог штату доктор Дженніфер Лайда зазначив, що пацієнта, який помер, «госпіталізували з незрозумілою хворобою після повідомлення, що він курив електронні сигарети», повідомляє ВВС.

Центри контролю і профілактики захворювань протягом 28 липня — 20 серпня задокументували 193 «ймовірних випадки» легеневих захворювань, пов'язаних з вейпінгом, в 22 штатах.

«Ми засмучені звісткою про першу смерть від спалаху важкої легеневої хвороби у курців електронних сигарет, або "вейпінгових" пристроїв. Трагічна смерть в Іллінойсі підтверджує серйозні ризики, пов'язані з електронними сигаретами», — сказав директор центрів контролю та профілактики захворювань МОЗ США Роберт Редфілд.

За словами експертів центрів, у багатьох випадках йдеться про використання в електронних сигаретах тетрагідроканабінолу (ТГК), який є головним психоактивним компонентом марихуани.

Фахівці віддали зразки рідини, яка випаровується в електронних сигаретах, в лабораторію, щоб виявити будь-які шкідливі сполуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: