fbpx
Сьогодні
20:53 25 Сер 2019

Суд звільнив від покарання нападників на ромський табір у Львові

Пустомитівській райсуд на Львівщині визнав винними у хуліганстві двох старшокласників, які в червні 2018 року напали на ромський табір на околицях Львова, внаслідок чого був убитий ромський юнак, але звільнив їх від покарання.

Про це повідомляє Zaxid.Net.

У серпні цього року суд завершив розглядати справу щодо 2 з 14 обвинувачених — Андрія І. та Юрія Г., які навчаються в 11-му класі ліцею імені Івана Пулюя. Вони уклали угоду з прокурором про визнання вини.

У вироку вказано, що один з хлопців «стояв на шухері», а інший руйнував табір металевою трубою та «виганяв ромів із займаної території».

У підсумку суд визнав їх винним та засудив до 4,5 роки позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання і призначив 1,5 роки тюрми умовно.

Упродовж цього строку вони повинні періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, навчання або роботи.

Справу щодо інших 12 обвинувачених продовжують розглядати в суді.

Раніше стало відомо, що організатору нападу на табір ромів у Львові оголосили про підозру.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня чоловіки у масках напали на табір ромів під Львовом. Внаслідок погрому загинув чоловік 1994 року народження. Низку людей, підозрюваних у причетності до нападу, вдалося затримати.

У нападі на ромський табір підозрюють учасників угрупування "Твереза і зла молодь" – це незареєстроване угруповання, що використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

Згодом з'ясувалося, що серед затриманих за напад на табір ромів у Львівській області були 10 учнів трьох львівських шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: