fbpx
Сьогодні
13:06 25 Сер 2019

Політична криза повинна вирішуватись реформою системи, - лідер протестів у Гонконзі

Світові настав час надіслати чітке повідомлення владі: політична криза повинна вирішуватись реформою політичної системи.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю для "Рубрики" повідомив активний учасник поточних протестів, лідер "Революції парасольок" 2014 року та засновник партії Demosisto Джошуа Вонг.

"Я просто сподіваюся, що Гонконг буде місцем, де люди визначатимуть свій спосіб життя, не будучи керованими з Пекіну, і сподіваюся, що люди Гонконгу будуть господарями у своєму власному будинку". – говорить Джошуа Вонг.

"Я сподіваюся, люди у всьому світі могли б звернути увагу на Гонконг, тому що ми не впевнені, чи війська на кордоні дійсно не втручатимуться у події в Гонконзі. Тож те, як міжнародна спільнота може підтримати боротьбу людей Гонконгу за демократію, дійсно критично для нас", – наголошує лідер опозиції.

Нагадаємо, вже більше 2 місяців в Гонконзі відбуваються масові акції протесту, викликані спробами прийняти закон про екстрадицію з Китаєм. Протестувальники вважають, що цей закон дозволить Пекіну отримати ще більший контроль над країною і понад усе прагнуть зберегти автономію та особливий статус Гонконгу.

Протести, які зараз відбуваються в Гонконзі, є найбільшим протестом після "Революції парасольок" у 2014 році.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: